Wereldpremière compleet nieuwe Volvo XC90

Verkoop van gelimiteerde First Edition start 3 september

GOTHENBURG, 27 augustus, 2014 / PRNewswire / - Dit is hem dan: de nieuwe Volvo XC90. Volvo onthulde in de Zweedse hoofdstad Stockholm de uiteindelijke productieversie. Het is de wereldpremière van een uniek vormgegeven premium SUV met zeven zitplaatsen, toonaangevende veiligheidsvoorzieningen, ongekend krachtige en tegelijk zuinige motoren én een tot in perfectie afgewerkt interieur.

Meer informatie

De nieuwe XC90 markeert een nieuw hoofdstuk in de Volvo-historie. Dit is het resultaat van drie jaar ontwikkeling en een investering van ruim 8,2 miljard euro. Het uiterlijk van de nieuwe XC90 weerspiegelt de toekomstige designkoers van het Zweedse merk. Het is ook de verpakking van nieuwe techniek, waarbij optimaal gebruikgemaakt wordt van de Scalable Product Architecture- technologie (SPA).

‘Dit is één van de meest memorabele dagen in onze historie. We onthullen niet alleen een nieuwe auto, maar beleven eigenlijk de herintroductie van ons merk. Vandaag breekt een nieuw tijdperk aan. De nieuwe XC90 is de voorloper van een compleet nieuwe lijn modellen met een spannend design, die we de komende jaren lanceren’, zegt Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Car Group.

De nieuwe XC90 komt eerst als First Edition-versie op de markt. Hiervan worden 1.927 exemplaren uitgebracht. Dat aantal correspondeert met het jaar waarin Volvo is opgericht. De First Edition is vanaf 3 september 16.00 uur online te koop via www.volvocars.com.

‘Wie als eerste de beste SUV ter wereld wil hebben, moet er snel bij zijn. Gezien de nu al grote belangstelling voor de nieuwe XC90, verwachten we dat de First Edition snel uitverkocht zal zijn’, aldus Alain Visser, Senior Vice President Marketing, Sales en Customer Service van Volvo Car Group.

Zeer compleet uitgerust

De First Edition-versies krijgen elk een uniek productienummer op de dorpellijsten en een gedistingeerde badge op de achterklep. In Nederland is dit een D5. De D5 twinturbo-dieselmotor is goed voor 165 kW (225 pk) vermogen en een koppel van 470 Nm. Deze krachtbron is gekoppeld aan een soepel schakelende achttraps automaat.

Uiterlijke kenmerken zijn de Onyx Black gespoten achtspaaks 21-inchwielen van het type Inscription. Stoelen bekleed met amberkleurig Nappa Leder en een dashboard dat afgewerkt is met donker Charcoal-leder en Linear-inleg van walnotenhout zijn de unieke elementen in het interieur.

Volvo’s nieuwe gezicht

De nieuwe Volvo XC90 is het eerste model met het nieuwe, prominentere merklogo, waarbij de iconische pijl op elegante wijze een eenheid vormt met de diagonale lijn in de grille. Samen met de T-vormige “Thor’s Hammer” LED-koplampen staat het front van de auto model voor Volvo’s toekomstige familiegezicht.

De grote motorkap van de nieuwe XC90, zijn taillelijn en geprononceerde schouders zijn samen met de opvallende achterlichtunits andere elementen van de nieuwe designtaal. De Volvo XC90 is leverbaar met wielen tot maar liefst 22 inch in diameter.

‘De buiten- en binnenafmetingen zijn in hoge mate ontleend aan enkele typerende, essentiële kenmerken van de Zweedse levensstijl: een surplus aan ruimte, licht en welzijn zijn daarin belangrijk’, stelt Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design van Volvo Car Group.

Related Links

www.media.volvocars.com

Media Contact

Stefan Elfström
Media Relations Manager
Corporate Communications
Volvo Car Corporation
Dept. 50250/PVH50
Göteborg
Sweden
Telephone +46-31-3251878
[email protected]

Social Media

Embed Code
x
<iframe id='inlineFrameId' name='inlineframe' src="https://www.multivu.com/players/nl/7276259-volvo-XC90-world-premiere/embed.html" frameborder="0" scrolling="no" width="512" height="384" marginwidth="0" marginheight="0" ></iframe>
<a href="https://www.multivu.com/players/nl/7276259-volvo-XC90-world-premiere">World-première: The All-New Volvo XC90</a>