Världspremiär för nya Volvo XC90

GÖTEBORG, 27 augusti 2014 / PRNewswire / - Efter månader av spekulationer presenterade Volvo Cars i dag nya Volvo XC90. Utöver det nya formspråket får kunderna en sjusitsig premium-SUV med världsledande säkerhet, nya drivlinor med en oöverträffad kombination av prestanda och bränsleekonomi samt en nyskapande, förstklassig interiör.
Läs mer

Efter tre års utvecklingsarbete, som en del av ett investeringsprogram på 75 miljarder kronor, är nya XC90 början på ett nytt kapitel i Volvos historia.

Den första bilen som utvecklats på den nya skalbara arkitekturen SPA (Scalable Product Architecture) innehåller en rad nya, egenutvecklade tekniklösningar samtidigt som den pekar ut Volvobilarnas nya designriktning.

Detta är en av de viktigaste dagarna i förtagets historia. Vi lanserar inte bara en bil, utan även en ny inriktning för vårt varumärke. Nu börjar ny era för vårt företag. XC90 banar väg för ett modellprogram med en rad nya spännande bilar under de närmaste åren, säger Håkan Samuelsson, President och CEO vid Volvo Car Group.

Nya XC90 släpps inledningsvis i en begränsad första upplaga: First Edition. De 1927 individuellt numrerade bilarna är en hyllning till året då Volvo grundades och de kommer endast att säljas via www.volvocars.com, med start den 3 september klockan 16.00.

Den som vill bli en av de första ägarna till världens bästa SUV måste vara snabb i vändningarna. Det enorma intresset för nya XC90 antyder att First Edition kommer att sälja slut snabbt, säger Alain Visser, Senior Vice President, Marketing, Sales and Customer Service på Volvo Car Group.

Fullutrustad

Den första upplagan bilar, som har individuellt numrerade dörrtrösklar och ett unikt emblem på bakluckan, drivs av en bensin- eller dieselmotor från Volvo Cars nya fyrcylindriga Drive-E familj. Den kompressor- och turboladdade T6 har en effekt på 320 hk och ett maximalt vridmoment på 400 Nm, medan dieseln D5 har dubbelturbo, 225 hk och 470 Nm. Kraftöverföringen sker via en smidig 8-stegad automatlåda.

Exteriört har bilarna den kulören Onyx Black och åttaekrade 21-tums Inscriptionhjul. Inredningen kombinerar bärnstensfärgade stolar i nappaläder med askgrå läderinstrumentbräda och träpaneler i valnöt.

Volvos nya ansikte

Nya XC90 den första av Volvo som bär den nya tolkningen av företagets järnmärke. Den ikoniska pilen är nu i elegant linje med diagonalen i grillen. Tillsammans med de T-formade DRL-ljusen, som har fått smeknamnet "Tors hammare", ger järnmärket Volvos nya generation bilar ett nytt, distinkt och självsäkert ansikte.

Motorhuvens nya topografi, bilens midjelinje och de utpräglade skuldrorna som ansluter till de nya tatueringsinspirerade bakljusen är andra viktiga kännetecken för det nya designspråket.

Helhetsintrycket, både exteriört och interiört, har en stark koppling till den svenska livsstilen: generösa utrymmen och fokus på ljus och välbefinnande, säger Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design vid Volvo Car Group.

Related Links

www.media.volvocars.com

Media Contact

Stefan Elfström
Media Relations Manager
Corporate Communications
Volvo Car Corporation
Dept. 50250/PVH50
Göteborg
Sweden
Telephone +46-31-3251878
[email protected]

Social Media

Embed Code
x
<iframe id='inlineFrameId' name='inlineframe' src="https://www.multivu.com/players/sv/7276259-volvo-XC90-world-premiere/embed.html" frameborder="0" scrolling="no" width="512" height="384" marginwidth="0" marginheight="0" ></iframe>
<a href="https://www.multivu.com/players/sv/7276259-volvo-XC90-world-premiere">World-première: The All-New Volvo XC90</a>