Het Da Vinci Single-Port (SP) operatiesysteem krijgt CE-markering voor meerdere ingrepen

Het Da Vinci Single-Port (SP) operatiesysteem krijgt CE-markering voor meerdere ingrepen ©️[2024] Intuitive Surgical Operations, Inc

Het Da Vinci Single-Port (SP) operatiesysteem krijgt CE-markering voor meerdere ingrepen

Da Vinci SP goedgekeurd voor gebruik in Europa voor meerdere ingrepen

Sunnyvale, Calif., 24 January, 2024 – Intuitive (NASDAQ : ISRG), een wereldwijde technologieleider in minimaal invasieve zorg en pionier op het gebied van robotondersteunde chirurgie, heeft aangekondigd dat het da Vinci Single-Port (SP) operatiesysteem de CE-markering heeft gekregen voor gebruik in Europa. De CE-markering is toegekend voor endoscopische abdominopelvische, thoracoscopische, transorale otolaryngologie-, transanale colorectale en borstchirurgische ingrepen.

“We zijn blij met de CE-markering voor ons da Vinci SP-systeem, wat chirurgen in heel Europa de mogelijkheid biedt om bij meer soorten patiënten complexere ingrepen uit te voeren op een minimaal invasieve manier”, aldus Gary Guthart, CEO van Intuitive. “Het da Vinci SP-systeem is de meeste recente toevoeging aan ons productportfolio in Europa en biedt chirurgen en ziekenhuizen meer mogelijkheden om evidence-based, innovatieve zorg te verlenen.”

Het da Vinci SP-systeem bevat drie instrumenten met meerdere scharnieren en een volledig draaibare driedimensionale (3D), high-definition (HD) camera. De instrumenten en camera komen uit een enkele canule en zijn getrianguleerd rond de doelanatomie bij de distale punt.

Het systeem maakt flexibele poortplaatsing mogelijk en zorgt voor een uitstekend intern en extern bewegingsbereik (bijvoorbeeld een anatomische toegang van 360°) via de enkele da Vinci SP-systeemarm. Chirurgen bedienen de geheel scharnierende instrumenten en de camera op het da Vinci SP-systeem vanaf een console.

“Chirurgen in Europa lopen al lange tijd voorop op het gebied van robotondersteunde chirurgie en qua adoptie van innovatieve zorg die patiënten aanzienlijke voordelen biedt,” aldus Intuitive Europa's Senior Vice President en General Manager Dirk Barten. “Met de introductie van het da Vinci SP-systeem gaat Intuitive door met het bieden van de nieuwste technologie aan chirurgen en ziekenhuizen in heel Europa.”

Een toenemend aantal onderzoeken, tot nog toe bijna 400 peer-reviewed publicaties, tonen de veiligheid, de doeltreffendheid en de resultaten van het da Vinci SP-systeem aan.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft het da Vinci SP-systeem goedgekeurd voor bepaalde urologische ingrepen, waaronder eenvoudige prostatectomie en transorale otolaryngologie-ingrepen. Het da Vinci SP-systeem kan in Japan en Korea ook worden gebruikt voor bepaalde ingrepen in meerdere disciplines.

Over Intuitive

Intuitive (Nasdaq: ISRG), met hoofdkantoor in Sunnyvale, Californië, is een wereldleider in minimaal invasieve zorg en een pionier op het gebied van robotondersteunde chirurgie. Voorbeelden van de baanbrekende technologieën van Intuitive zijn het da Vinci-operatiesystem en het Ion endoluminale systeem. Geïntegreerde intelligentie maakt het mogelijk om de geavanceerde systemen, progressief leren en waardeverhogende diensten te combineren om artsen en hun teams te helpen de zorgverlening te optimaliseren en maximaal resultaat te bereiken. Intuitive heeft een toekomst van de zorg voor ogen die minder invasief en veel beter is, waarin ziekten in een vroeg stadium worden opgespoord en snel worden behandeld, zodat patiënten zich weer kunnen richten op belangrijkere dingen. Kijk voor meer informatie op https://www.intuitive.com/

Over het da Vinci-operatiesysteem

Er zijn verschillende modellen van het da Vinci -operatiesysteem verkrijgbaar. De da Vinci-operatiesystemen zijn ontworpen om artsen te helpen bij het uitvoeren van minimaal invasieve chirurgie. Da Vinci-systemen geven chirurgen high-definition 3D-visie, een vergrote weergave en robot- en computerondersteuning. Ze maken gebruik van een gespecialiseerd instrumentarium, waaronder een miniatuur chirurgische camera en scharnierende instrumenten (dat wil zeggen scharen, scalpels en forceps) - die zijn ontworpen om te helpen bij nauwkeurige dissectie en reconstructie diep in het lichaam.

Bezoek voor meer informatie de bedrijfswebsite op www.intuitive.com.

Dit persbericht kan inschattingen en voorspellingen bevatten die kunnen afwijken van de feitelijke uitkomsten.

© 2024 Intuitive Surgical Operations, Inc. Alle rechten voorbehouden. Product- en merknamen/-logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Intuitive Surgical of hun respectieve eigenaren.